Hoe Een Geïnfecteerde Piercing Te Behandelen

Published Mar 04, 21
0 min read

Wat Kun Je Het Beste Doen Als Je Piercing Ontstoken Is

Last Updated: November 20, 2020 If one of your piercings looks red or swollen, it may be infected. This wikiHow will give you tips on how to treat infected piercings and how to prevent them from occurring. Ohoh, gaat het niet helemaal goed met je piercing? Jammer genoeg bestaat er altijd een kans dat je piercing geïrriteerd of zelfs ontstoken raakt. Een nieuwe piercing is een wondje en die zijn gevoeliger voor infecties en irritaties. Maar zelfs genezen piercings kunnen soms weer (na jaren) op gaan spelen.

Wat Je Moet Weten Over Kraakbeenpiercings

Gelukkig komt een echt ontstoken piercing niet heel vaak voor en wordt een geïrriteerde piercing vaak aangezien als ontstoken piercing. Dat is ook niet zo gek want er zijn wel een paar overeenkomsten. Een irritatie is vaak ook roder, dikker, gevoeliger en er kan doorzichtig, licht gelig vloeistof uit je gaatje komen. Is dit laatste het geval neem dan meteen contact op met je huisarts. Twijfel je wat het beste is? Je mag altijd langskomen in de shop zodat ik even mee kan kijken met je. Vertrouw ik het niet dan stuur ik je alsnog door naar de dokter. Ondanks dat de meeste geroepen ontstekingen dus niet echte ontstekingen zijn is het alsnog erg belangrijk om meteen actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat je piercing weer tot rust komt en helemaal goed kan genezen.

Behandel Een Ontstoken Neuspiercing

Ontstoken Oorlel? Zo Kom Je Ervan Af!Ellendige Helixpiercing, Continue Ontstoken


Hieronder een paar uitingen van irritaties die voor kunnen komen en tips hoe je deze zelf wat kunt kalmeren. Wel wil ik erbij zeggen dat ik geen dokter ben en ook zeker geen dokter wil uithangen of probeer te vervangen. Wel heb ik veel ervaring met het zien en oplossen van vele piercing problemen en wil ik je graag mijn informatie met je delen. Heb je je piercing pas een paar dagen of weken? Dan zal ie nog niet genezen zijn en is het normaal dat het nog een tijdje gevoeliger kan blijven. Echte pijn hoort het echter niet te doen, mocht dit wel het geval zijn dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen als je er (per ongeluk) tegen aan hebt gestoten of als je erachter bent blijven haken of als je erop gelegen hebt.

Ellendige Helixpiercing, Continue Ontstoken

Behandel Een Ontstoken NeuspiercingNazorg Instructies Navelpiercing
Probeer dan om dit te voorkomen. Ook kan het zijn dat je piercingsieraad te strak is gaan zitten, als dat het geval is zorg er dan voor dat er een groter sieraad inkomt. Zorg er wel voor dat deze steriel is en van glad afgewerkt titanium of 18K goud gemaakt is. Dit kan ook veel invloed hebben op irritaties; het sieraad zit voor langere tijd ín je lichaam en als het materiaal of de afwerking niet goed is dan zorgt dit voor problemen. Je piercing is helemaal opgezwollen en doet zeer. Kijk of je piercingsieraad nog genoeg ruimte heeft. heb ik een ontstoken piercing?. Zit deze helemaal tegen of zelfs al wat in je huid te drukken? Laat er dan zo snel mogelijk een langer staafje/groter ringetje inzetten door een professional.

Ontstoken Piercings Behandelen: 14 Stappen

Tot die tijd is het verstandig om twee keer per dag een zoutbadje te doen en hierna te koelen. Wat te doen tegen een ontstoken oorpiercing?. (scroll naar beneden voor de uitleg). Je piercing heeft een bultje om het gaatje gevormd. Deze bultjes kunnen verschillende oorzaken hebben maar vaak komt deze irritatie door teveel beweging (te lang rondlopen met een lang staafje of er zelf mee spelen), er op liggen of slechte afwerking van het sieraad. Dus heeft je staafje veel extra ruimte dan is het verstandig om voor een korter staafje te gaan. Draait je ring constant heen en weer en blijf je hier makkelijk achter hangen? Dan is misschien een kleinere ring een oplossing maar misschien is het wel nodig om tijdelijk voor een staafje te gaan.

Wat Te Doen Tegen Een Ontstoken Piercing

Zwanger + Ontstoken NavelpiercingPiercing Ontstoken
Of als je een oor piercing hebt gebruik een reiskussentje om de druk van je oor af te houden. De silicone piercing discs kunnen ook helpen met het verminderen en weg laten gaan van de bultjes. Maar houd hierbij wel in gedachten dat als de oorzaak van de irritatie niet wordt weggehaald (bijvoorbeeld slecht afgewerkte sieraden, of sieraden in de verkeerde maat) dan kunnen ze weer net zo makkelijk terug komen. Dit betekent niet dat je hem niet meer schoon mag maken of dat je niet meer mag douchen. Nee dit is juist wel belangrijk maar zorg ervoor dat je na de hand je piercing goed droog maakt. Dit kan door een steriel gaasje voorzichtig tegen de piercing te houden zodat die het achtergebleven vocht kan absorberen en als je er niet goed bij kan op deze manier dan kun je dit ook met een föhn op de koele stand doen.

Kan Een Oorpiercing Beter Bij De Tattooshop?

Bij deze ‘natte bultjes’ is het af te raden om de silicone piercing discs te gebruiken omdat hier makkelijker vocht achter blijft zitten. Heb je een idee wat de oorzaak kan zijn (geweest)? Fijn, mocht je het nog niet weten dan raad ik je aan om langs een betrouwbare piercer te gaan. Spoel hem ook goed na na het douchen zodat er geen restjes zeep achterblijven. Ga aub niet aan de slag met agressieve dingen zoals sterilon of betadine - Kan een oorpiercing beter bij de tattooshop?. En gebruik zeker geen verschillende ‘schoonmaakmiddeltjes’ door elkaar. Je lichaam heeft de tijd nodig om te genezen. Ook het schoonhouden met de zoutoplossing is geen wondermiddel.

Zoutbad Maken Voor Je Piercings

Als dat niet het geval is raad ik je aan om langs een betrouwbare piercer te gaan die veel ervaring heeft met het oplossen van piercing problemen. Hoe een geïnfecteerde piercing te behandelen. Komt er veel vocht uit je piercing en gaat het niet weg met het sprayen en douchen of is je piercing flink opgezwollen maar heb je nog wel genoeg ruimte met je sieraad? Dan kun je tijdelijk ook een of twee keer per dag een zoutbadje doen. Dit is niet voor iedere piercing even makkelijk maar je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een schone eierdop of shotglaasje die je tegen je tepel of navel zetten, of je kunt het in een langwerpige bak doen en deze op de bankleuning zetten en er met je oor in gaan hangen, of hem op de tafel zetten en met je neus of wenkbrauw inhangen (Ontstoken oorlel? Zo kom je ervan af!).

Piercing Ontstoken

De oplossing mag lekker warm zijn maar niet pijnlijk warm. Door de warmte kan eventueel vuil er makkelijker uit en worden de opgedroogde korstjes week. Dep daarna de piercing voorzichtig droog met een steriel gaasje, hierbij kun je het week geworden wondvocht voorzichtig weghalen - surface piercing plaatsen, verzorging surface piercing. Daarna is het belangrijk om alles even tot rust te brengen door de koelen. Piercings worden regelmatig geassocieerd met ontstekingen, irritaties en andere vervelende complicaties. Toch is dat nergens voor nodig. Door je aan een paar simpele regels te houden is voor het iedereen mogelijk om zonder moeilijkheden een piercing te dragen. We hebben daarom nog even een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Alles Wat Je Moet Weten Voor Je Een Neuspiercing Laat Steken

Raak de piercing alleen aan wanneer dat ook echt nodig is, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken. Het schoonmaken van je piercing dien je te doen met schone handen, het liefst was je deze met anti-bacteriële zeep. Uiteraard kun je met een nieuwe piercing gewoon douchen maar zorg wel dat je tijdens het afdrogen rondom de piercing de huid goed schoon en droog maakt.

More from Gezondheid tips

Navigation

Home

Latest Posts

Tandpasta Zonder Fluoride Ervaringen

Published Apr 14, 21
7 min read

Pcr-test Nodig Voor Reizigers; Waar Te Halen?

Published Apr 08, 21
10 min read

Crest Whitestrips Beste koop online webshops

Published Apr 03, 21
6 min read